Mempunyai empat warna Of This White Spot pada Nails, You should be Vigilant

kadang kala tanda-tanda pada kuku kita sering diabaikan. walaupun tanda pada kuku kita, ia juga boleh menjadi isyarat dalam keadaan bingkai. Malah, tanda-tanda pada kuku mungkin menjadi masalah yang teruk dalam kecergasan kita.

biasanya tanda-tanda dan gejala sering muncul di kuku sebagai cahaya dan ciri bintik-bintik putih. Fenomena putih pada kuku kita dipanggil dengan leukonychia.

yang diterbitkan melalui sains Insider, Jumaat (8/11/2017), terdapat 4 gaya umum tanda kuku leukonychia. beberapa daripada mereka mempunyai kertas kerja dan penyebab yang berbeza.

1. Leukonychia punctata

Bentuk tanda kuku putih yang tidak luar biasa berlaku. Tanda putih ini boleh timbul kerana luka di bahagian bawah kuku. Untuk 8 bulan tanda ini akhirnya akan hilang kepada anda sendiri.

2. Leukonychia striata

pada jenis ini boleh didapati pelbagai baris atau coretan putih pada kuku. ini boleh timbul apabila terdapat luka sengit di dalam matriks kuku. Jenis ini juga boleh disebabkan oleh terlalu banyak kliping kuku.

walaupun ia mungkin disebabkan oleh tanaman kuku, tanda putih tidak boleh disalahfahami. Lukisan kuku leukonychia striata juga boleh timbul daripada campak, malaria, herpes dan kusta.

tiga. Leukonychia lanjang

Terdapat banyak punca bintik-bintik putih yang boleh kelihatan untuk kuku jari anda, (gambar: heydoctor)
dalam jenis ini mungkin ada garis putih mendatar pada kuku kita. ini dianggap sebagai keadaan yang jarang berlaku. tetapi, ia juga boleh dilihat pada manusia yang mempunyai masalah pori dan kulit.

empat. Leukonychia totalis

Keadaan kuku kami mempunyai warna putih secara keseluruhan. Tujuan utama mungkin disebabkan oleh antibiotik atau kongenital genetik. ia juga boleh mewakili masalah protein dalam bingkai dan gagal hati dan buah pinggang.

tetapi, tidak lagi terdapat tanda putih yang dikaitkan dengan penyakit kritikal. Motif lain yang boleh menyebabkan simptom putih pada kuku, juga boleh disebabkan oleh tindak balas alahan, kekurangan mineral dan protein, dan kehadiran jangkitan kulat.

olahraga-football teknologi-vvti bisnis-beras olahraga-anggar olahraga-qigongolahraga-wasir sejarah-kesehatan-lingkungan-setelah-orde-baru teknologi-ramah-lingkungan-fuel-cell-menggunakan-bahan-bakar-dari

Add a Comment

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *