lebih banyak faedah espresso daripada The Calamity, itu bukti perubatan

kopi boleh menolak banyak penyakit di samping menimbulkan bahaya kerana banyak orang bimbang tentangnya.

Kajian dari kolej Southampton mendapati bahawa minum tiga hingga empat cawan espresso sehari mengurangkan bahaya penyakit jantung koronari sehingga lima belas peratus, dan mengurangkan kebarangkalian kehilangan nyawa awal hingga 17 peratus. Ia dipetik dari laman web hari ke hari pada hari Khamis (23 / sebelas / 2017).

Tambahan lagi, kopi boleh mengurangkan risiko penyakit yang timbul bersama-sama dengan kanser, diabetes, gangguan hati dan demensia.

Fail kajian yang disiarkan melalui jurnal perubatan British juga menyatakan bahawa meminum espresso yang cukup sesuai untuk kecergasan, tetapi ia tidak lagi berlaku kepada semua orang.

sebagai contoh, wanita hamil, yang bertanggungjawab ke atas keguguran jika mereka minum sejumlah besar espresso. Kafein juga tidak akan meningkatkan peluang fraktur pada kanak-kanak perempuan.

tetapi mereka membuat kesimpulan, memakan kopi yang lebih besar mempunyai manfaat daripada kerugian.

“Penggunaan espresso dalam had yang mampu dimiliki adalah selamat untuk dilakukan: tiga hingga empat cawan sehari boleh mengurangkan bahaya publisiti kepada pelbagai penyakit, dan untuk kesihatan,” kata para penyelidik.

kelebihan kopi

Para saintis percaya bahawa kandungan antioksidan dalam espresso mempunyai banyak berkat.

Tetapi, tidak ada kelebihan kecergasan dari kafein yang terkandung dalam kopi.

A melihat mengenai ahli-ahli dari kuliah Edinburgh nota bahawa espresso bakar adalah gabungan rumit lebih dari seribu sebatian bioaktif. beberapa sebatian mempunyai keupayaan terapi antioksidan, 07b031025f5f96dfa8443f843db463b6, hasil antikibrotik, atau antikanker.

Keputusan akhir diperolehi, selepas menggabungkan hasil pemerhatian terhadap penggunaan kopi.

Para saintis mendapati bahawa espresso boleh menawarkan faedah yang menakjubkan kepada masalah kardiovaskular, mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular sehingga lima belas peratus, dan mengurangkan bahaya kehilangan nyawa daripada kardiovaskular hingga 19 peratus.

Kopi juga mengurangkan kemungkinan kanser hati (34 peratus) dan kanser kolon (17 peratus). Peminum espresso juga kurang berkemungkinan bahaya untuk penyakit Parkinson dan (36 peratus) dan Alzheimer (27 peratus).

tetapi, espresso diperhatikan untuk membangkitkan bahaya leukemia, limfoma, dan kanser paru-paru.

memetik lebih banyak Jangan membawa berkat tambahan
orang yang minum espresso lebih daripada 3 cawan sehari tidak lagi mendapat faedah yang sama. Pelbagai kajian selesai, terlalu banyak ‘ngopi’ bahkan boleh membahayakan diri mereka sendiri.

Organisasi perlindungan makanan eu (EFSA) mengesyorkan agar tidak minum espresso lebih besar daripada empat cawan sehari.

ia dikatakan jauh lebih baik, untuk individu yang meminum melebihi had yang disebutkan di atas, bertanggungjawab untuk ketegangan, kesulitan tidur, gangguan irama jantung, kepada kegagalan jantung koronari.

Dalam satu artikel yang disiarkan dalam majalah saintifik Inggeris (BMJ), sekolah Johns Hopkins Bloomberg dari Public Fitness, Eliseo Guallar menyatakan kopi kini tidak seharusnya diberi makan dengan ‘mesra’.

Beliau berkata, tidak kira mempunyai banyak kelebihan, sesetengahnya mungkin berisiko tinggi hasil sampingan minum espresso. Kesan memakan kopi secara tambahan masih belum dipastikan.

Guallar menjelaskan, espresso dengan gula, susu atau krim, mungkin berbahaya untuk kecergasan.

kopi itu sendiri adalah salah satu daripada minuman paling banyak di dunia. disenaraikan, sebanyak 2.25 bilion cawan mabuk setiap hari di dalam antarabangsa.

pengambilan espresso mula-mula dianggap datang dari Ethiopia di Abad ke-11. legenda berdekatan mengatakan gembala kambing melihat tapak semaiannya menjadi ‘meriah’ selepas makan buah dari pokok kopi.

Sehingga sekarang, larangan ‘larangan’ untuk bimbang pencemaran seperti kanser masih banyak digunakan oleh orang.

syarikat kecergasan sektor (WHO) yang menutup 12 bulan yang dilancarkan, penggunaan kopi dikaitkan rapat dengan kebanyakan kanser pundi kencing. Walau bagaimanapun, mereka mendakwa bahawa meminum kopi boleh melindungi diri mereka dari ancaman jenis kanser yang lain, yang terdiri daripada kanser rahim dan kanser hati.

Pembawa kecergasan kebangsaan United Kingdom (NHS) mengesyorkan wanita hamil, tidak minum lebih daripada dua cawan pada waktu petang.

kesehatan-jasmani bisnis-xamthone kesehatan-hardisk bisnis-tanaman kesehatan-empedu bisnis-zgw bisnis-zack-lee narasi-kesehatan-lingkungan observasi-kesehatan-mental teknologi-x.25 olahraga-wing-chun kesehatan-reproduksi.doc bisnis-haji-umuh olahraga-malam-hot

Add a Comment

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *