Keperibadian juga boleh menjangkakan kesihatan, di mana Adakah Anda?

Jakarta Nampaknya, sekarang tidak paling berkesan pankaindra, kepribadian juga dapat membayangkan keadaan kecergasan seseorang. Seperti apa?

sejajar dengan halaman Boldsky, Isnin (empat / 12/2017), persona dapat memberi kesan pada kecergasan seseorang, khususnya mental. menguji bagaimana persona anda mempengaruhi kesihatan anda seperti berikut.

mahu rakan bersama kepada orang dewasa? Tanya ini
1. Malu

jika anda malu, masalah terbesar yang anda hadapi adalah mengatasi ketakutan dan berkomunikasi dengan orang yang tidak dikenali. Sebenarnya, orang yang malu sering berseronok dalam isu kesihatan yang tidak dapat dikesan kerana hakikatnya mereka kerap melakukannya sekarang tidak.

selaras dengan pemerhatian yang dilakukan oleh universiti Northwestern di Chicago, orang yang malu mengelakkan interaksi sosial dan dengan itu meningkat empat puluh peratus kepada serangan jantung atau angin ahmar daripada orang yang tidak mempunyai itu.

Yang serupa juga melihat juga bahawa orang malu sering gagal bercakap masalah dan tanda-tanda dan gejala mereka saintifik setiap kali mereka mendapatkan nasihat daripada doktor. ini adalah sebab mengapa banyak penyakit tidak dapat dikesan.

Untuk mengatasinya, sediakan semua gejala dan masalah kesihatan yang anda rasa sebelum berjumpa doktor. dengan cara ini, walaupun anda lupa untuk bercakap tentang perkara yang subjek, anda mungkin mempunyai rekod yang boleh diserahkan kepada doktor anda.

2. Romantik

Manusia romantis datang untuk menyentuh pasangan mereka lebih daripada mereka yang tidak mempunyai sifat romantis. Selain itu, manusia romantis juga membuat kenalan badan lebih besar, sama ada melalui pelukan, ciuman atau seksual. ia jauh diiktiraf untuk mengekalkan tahap oxytocin pertumbuhan darah mereka dan tekanan darah mereka adalah rendah.

3. optimis

selaras dengan pemeriksaan 30 tahun yang dijalankan dengan bantuan pusat kesihatan Mayo di dalam dunia, pasti manusia positif boleh menjejaskan badan mereka dalam kaedah berikut. Pertama, mereka mengurangkan ancaman kematian dengan cara hampir 50 peratus berbanding pesimis.

Kedua, optimis mempunyai imuniti yang lebih baik. ini dikaitkan dengan pemikiran berfaedah yang boleh menjejaskan kesihatan seseorang.

empat. disiplin

kawasan manusia sering menamatkan tanda aras dan kepercayaan di sekeliling mereka. Sebabnya, mereka menegakkan dedikasi dalam melakukan aktiviti.

Salah satu langkah yang biasanya disiplin manusia adalah lawatan tahunan mereka ke institusi perubatan untuk penilaian kesihatan. mungkin, oleh itu, melihat yang diterbitkan dengan menggunakan kolej California yang menyatakan bahawa manusia berdisiplin tenggelam sebanyak empat tahun lebih lama daripada individu yang impulsif.

lima. Terlalu kuat

Ketakutan berlebihan boleh menyebabkan ketegangan. ini mungkin bertujuan beberapa masalah kecergasan, seperti gangguan ingatan, sindrom metabolik, neurosis, dan psikosis.

Untuk berurusan dengan ini, berusaha untuk menaklukkan ketegangan anda dengan bantuan mengesahkan diri anda. sebagai contoh, dengan menggunakan pesanan otak untuk tidak lagi memikirkan tentang pertimbangannya.

Perintah mudah ini akan menghubungkan pemikiran dan mengingatkan dua perkara. Pertama, anda tidak mempunyai apa-apa kawalan ke atas keadaan urusan dan seterusnya mengelakkan diri daripada membimbangkannya. Kedua, anda boleh menggantikan keadaan dan perlu mendapat pengiktirafan mengenai penyelesaian di tempat tekanan, kerana sekarang tidak akan menyelesaikan sesuatu.

Add a Comment

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *